Det kan ofta vara bra att ta hjälp av en jurist för att upprätta ett avtal eller annat juridiskt dokument. Det är till exempel extra viktigt om det rör sig om ett komplicerat fall med stor personlig eller ekonomisk betydelse. Men är man väl insatt i det juridiska och har ett ganska generellt ärende finns det möjlighet att skriva flera avtal och dokument själv. Då kan det vara bra att använda dessa gratis avtalsmallar.

Gratis avtalsmallar inom skatt, företag och familjerätt

Här hittar du gratis avtalsmallar inom skatt, företag och familjerätt som du kan använda för eget bruk. Varje mall är förifylld med exempeltext för att göra det lättare att fylla i dem. Tänk på att radera all exempeltext innan du använder avtalsmallarna själv.

Våra avtalsmallar som utskrivbar PDF

Vill du ha våra avtalsmallar på utskrivbar PDF så du slipper fylla i texterna i ett dokument . Köp direkt och ladda ner i vår webbshop.

Så här gör du för att använda våra gratismallar

För att använda våra gratis avtalsmallar måste du kopiera texterna och föra in dom själv i ett program för att kunna redigera texten. Så här gör du:

  1. Markera texten i avtalet.
  2. PC: Tryck på CTRL  och C för att kopiera texten Mac: Tryck på ⌘ och C för att kopiera texten
  3. Öppna ett textredigeringsprogram till exempel Word.
  4. PC: Tryck på CTRL  och V för att klistra in texten Mac: Tryck på ⌘ och C för att klistra in texten
  5. Ta bort den förifyllda texten och anpassa den för ditt behov.
  6. Spara ner avtalet på din dator.

Tänk på att det är viktigt att kontrollera att mallen passar just dig då vissa mallar kan behöva anpassas för att passa specifika fall.

Här är alla våra gratis avtalsmallar

Här nedan ser du alla våra mallar. Klicka på rubriken för att komma till sidan.