Under de senaste åren har det blivit alltmer omtyckt att semestra i Sverige. Det har till och med fått sitt eget uttryck, nämligen ”hemester”.

Många tänker dock att du måste äga din egen sommarstuga, båt eller bil för att kunna åka på semester i hemlandet. Samtidigt har det blivit populärt att inte äga saker vilket gjort att marknaden för att hyra ut boenden vuxit.

Hyr ditt boende under semestern

Idag finns det flera olika sätt som du kan åka på semester i Sverige utan att äga ett eget boende som du kan åka till. Ett populärt sätt är att hyra en stuga under tiden ni är borta. Här kan ni ladda batterierna under semestern och samtidigt upptäcka en ny stad. Ni kan enkelt välja en stuga i skogen eller vid en strand och därmed få njuta av fantastiska vyer. Hos Stugknuten kan du hitta stugor att hyra.

Är ert mål med semestern i Sverige att hinna uppleva så mycket som möjligt av landet kan det vara en fördel att hyra en bil. Ni behöver då inte anpassa er resa efter tåg-, buss eller flygtider. Det här kommer underlätta eran resa.

Vill ni hellre spendera semestern ute på öppet vatten finns det goda möjligheter till att hyra en båt. Här kan ni njuta av den svenska skärgården och allt vackert den har att erbjuda.

Byt boende med andra

Är ni öppna för att själva låna ut ert boende till andra finns det flera alternativ där ni kan byta till er ett boende. Har ni vänner i andra städer kan en idé vara att byta boende med vännerna under semestern.

Finns inte möjligheten till att byta boende med vänner kan ni alltid prova på Coachsurfing. Det är nämligen ett stort nätverk där privatpersoner kan registrera sig och öppna upp sina hem för främlingar.