Möjligheten att deklarera med telefon har funnits sedan 2003 då tjänsten infördes av Skatteverket. Då använde över 800 000 tjänsten för att godkänna sin deklaration. Året innan infördes möjligheten att deklarera på nätet och året efter blev det möjlighet att deklarera med SMS. Tjänsten har fortsatt vara populär trots att andra tjänster har tillkommit. 2017 deklarerade 750 000 personer med telefon.

Så gör du för att deklarera med telefon

Genom ett ringa ett samtal och identifiera dig själv kan du godkänna din deklaration utan att göra några ändringar. Tänk på att det är viktigt att du går igenom deklarationen och kontrollerat att den är rätt. Dessutom finns det risk att du missar en massa avdrag om du godkänner den för snabbt. Ta tid på dig och gå igenom råd och tips för deklarationen.

Så här deklarerar du:

  1. För att börja med att deklarera med telefon tar du fram din deklaration och leta reda på “Din kod för identifiering” och “Din kod för underskrift”.
  2. Ta fram din telefon och ring 020-567 100. Det går även bra att ringa från utlandet på telefon +46 10 494 00 40.
  3. Följ instruktionerna och se till att du har dina koder redo.
  4. Efter att du följt instruktionerna är det viktigt att du väntar på en bekräftelse så att du vet att ditt godkännande har gått bra.
  5. Nu är du klar med deklarationen.
deklarera med telefon

Läs mer om att deklarera på telefon och andra deklarationstjänster

Lämna in deklarationen med SMS

Fler sätt att deklarera på

Så får du skatteåterbäringen i april