Har du fått kvarskatt som du måste betala tillbaka i år`Kvarskatt eller restskatt får du när du inte har betalat in tillräckligt med skatt under året. Det kan bland annat bero på att din arbetsgivare använder en felaktig skattetabell för dig eller att du är egen företagare och dragit in mer pengar än du betalat in i preliminärskatt. Du kommer alltså behöva betala in mer pengar i skatt. Det finns flera olika sätta att göra inbetalningen till ditt skattekonto hos Skatteverket.

Hur mycket kvarskatt ska jag betala?

betala kvarskatt

Kvarskatt eller underskott av slutlig skatt som det också heter är det beloppet som du har betalat för lite i skatt och som du måste betala in till Skatteverket. Beloppet hittar du i ditt slutskattebesked.

Så här kan du betala in din kvarskatt

Hur kan jag betala in min kvarskatt?

Du kan när som helst betala din kvarskatt genom att föra över pengar till ditt skattekonto hos Skatteverket. Betalar du in i förväg slipper du dessutom den låga kostnadsränta som påförs beloppet. Betalar du in försent kommer du få betala en högre ränta på beloppet.

Vilka inbetalningsmetoder finns det?

Du kan göra en inbetalning av kvarskatten till Skatteverkets bankgiro. Du behöver då skapa ett unikt OCR-nummer så pengarna kommer in på rätt Skattekonto.

Sedan 2018 finns det möjlighet att betala kvarskatten med Swish. Den här metoden är dock begränsad till maximalt 40 000 kronor per dygn. För använda tjänsten måste du ha en bank som är kopplad till Swish.

När ska kvarskatten vara betald?

Du ska betala din kvarskatt 90 dagar efter att du får ditt skattebesked. Dom flesta måste betala den före 12 september 2023.

Om jag får tillbaka pengar på skatten?

Har du inte fått kvarskatt får du troligtvis tillbaka pengar på skatten. Genom att följa ett antal steg så finns det möjlighet att få skatteåterbäringen redan i april.

Se alla datum i deklarationen