KryptovalutorÄven om Bitcoin är den regerande kryptovalutan, finns det idag en hel del nya och spännande valutor att kika lite närmare på. Förutom det, har även en hype uppstått efter den kraftfulla värdeökning som Bitcoin på senare tid genomgått. Det har bidragit till att förtroendet för kryptovalutor har ökat markant och att fler idag ser på kryptovalutor som ett bra investeringsalternativ. I motsats till det, finns det fortfarande givetvis skeptiker som påpekar riskerna och jämför en investering i kryptovalutor med pengaspel och lotterier.

Några alternativ till Bitcoin

Vi kikar närmare på vilka de bästa alternativen till Bitcoin är, för att ge alla som insett möjligheterna med kryptovalutor chansen att upptäcka nästa nya hausse på den virtuella penningmarknaden.

De bästa alternativen till Bitcoin 2021:

  • DogeCoin
  • Ripple (XRP)
  • Ethereum

DogeCoin – Nästa stora hit bland kryptovalutor

Här handlar det om en kryptovaluta som bygger på Liteoin. DogeCoin lanserades under december 2013. En av personerna bakom denna lansering, är Billy Markus, en programmerare och tidigare ingenjör på IBM.

Från början, var DogeCoin förknippad mycket med välgörenhetskampanjer, men har på senare tid blivit uppmärksammad som ett intressant investeringsalternativ i kryptovaluta.

Mellan åren 2013 – 2020 hade Dogecoin en relativt platt utveckling. Det är sedan början av 2020, som valutan haft sin stora värdeökning. I och med det, har många investerare fått upp ögonen för de investeringsmöjligheter som skapas. De säger köp DogeCoin.

Mycket talar också för att det kan vara ett mycket bra alternativ till Bitcoin, som på många sätt redan haft sin storhetstid bland vanligt folk.

Ripple XRP – En kryptovaluta i blåsväder

Att Ripple är en kryptovaluta att lita på, är förmodligen något de flesta tappat förtroende för, sedan de hamnade i blåsväder, med anledning av misstanke om omfattande valutastöld rörande personer direkt knutna till denna valuta.

Efter det ser det dock ut som denna, tidigare mycket lovande, valuta är på väg att repa sig. Det ser klart ut som Ripple XRP, återigen börjar se de ljuset i tunneln. Ripple såg lanserades först under namnet OpenCoin, som ett nytt betalsätt 2012. Idag går denna kryptovaluta under namnet Ripple XRP.

Mycket talar just nu för att även detta kan vara ett bra alternativ till Bitcoin.

Ethereum – Stabil kryptovaluta med stort förtroende

Kryptovalutan, Ethereum, gick för första gången att handla med 2015. Ethereums grundare Vitalik Buterin, tillsammans med flera medgrundare, har skapat världens nästa största kryptovaluta. Kanske är den stora tiden för snabba pengar borta, i och med att Ethereum idag har ett relativt högt värde. Dock, ses detta som en mycket stabil valuta, som hållit sitt värde i kombination med en kraftig värdeökning.

Precis som med så många andra virtuella valutor, kan vi klart se att även Ethereum ökat i värde under 2021. Med detta sagt, blir även denna kryptovaluta ett väldigt bra alternativ till Bitcoin.

Slutsats av alternativen till Bitcoin

Något som gör det riktigt svårt att plocka de bästa alternativen till Bitcoin, är att i stort sett alla kända kryptovalutor ökat i värde 2021. På så sätt blir det en liten fest för alla som intresserar sig för denna alternativa väg till goda investeringar.

Vi anser att ovan nämnda valutor bör kunna ses som de bästa och mest intressanta alternativen. Glöm dock aldrig bort att även se närmare på alla andra möjligheter. Kanske blir det du som finner nästa stora hausse bland kryptovalutor.