Många har en LinkedIn-profil men bara ett fåtal går helhjärtat in för att skapa den ultimata profilen. Här är 6 tips och råd för att göra din Linkedin-profil mer attraktiv.

Grundläggande data i din LinkedIn-profil

Se till att du har fyllt i alla grundläggande data i din profil. Det kan vara allt från utbildning, tidigare roller, rekommendationer och språkkunskaper. Det är viktigt att allt är ifyllt så du har en komplett profil så har andra lättare att hitta dig i LinkedIns sökfunktion.

LinkedIn-profil

Använd bara professionella foton

Ett suddigt mobilfoto är värre än att inte ha någon bild alls. En dålig profilbild kanske fungerar på Facebook men i en LinkedIn-profil duger bara skarpa profilbilder. Undvik även familjebilder eller foton som inte föreställer dig, till exempel bilder på husdjur eller sommarstugan.

Var ärlig och överdriv inte i

Var ärlig med din bakgrund och vad du har uppnått i tidigare arbetslivet i din LinkedIn-profil . Skriv inte att du haft en roll som du aldrig haft eller tagit examen i en utbildning som du hoppade av. Det finns stor risk att det slår tillbaka mot dig i framtiden.

Tänk även på att inte överdriva utan skriv sakligt och objektivt. Visst ska du tala om att du vunnit priser och utmärkelser eller berätta om det stora projektet som resulterade i succé. Men undvik tre utropstecken och stora bokstäver.

Uppdatera din LinkedIn-profil ofta

Se till att din profil alltid är uppdaterad så inget avsnitt i din karriär saknas, du inte fått med din senaste utbildning eller din profilbild är gammal Tänk även på om du vill vara sökbar för rekryterare eller inte. Du kanske har tröttnat på ditt jobb och går då miste om nya karriärsmöjligheter.

Skaffa många kontakter

Sök fram så många kontakter som möjligt och titta gärna igenom de föreslagna kontakterna ofta. Men undvik att lägga till personer som du aldrig har träffat eller inte har någon typ av relation till.

Gilla och kommentera andra företag och personers inlägg

Var aktiv och följa andra företag. Kommentera ofta både företag och andra personers inlägg. Då visar du att du är en aktiv LinkedIn-profil som gärna kommunicerar med andra.

Skapa en LinkedIn-profil

Här kan du skapa en profil.

Läs även

7 goda vanor för chefen