I år hoppas alla på att EM äntligen blir av. EM 2020 var från början tänkt att utspela sig under sommaren 2020 mellan 12 juni och 12 juli 2020 men blev förstås uppskjutet på grund av pandemin. Det sextonde EM-mästerskapet i fotboll flyttades fram ett år och nytt startdatum för mästerskapen är 11 juni och är tänkt att hålla på fram till 11 juli 2021. Just nu finns inga planer på att ändra datumet och alla hoppas nu att mästerskapen äntligen kan sätta igång i sommar. Självklart kommer det finnas möjlighet att betta på EM 2021 hos alla de stora spelbolagen.

Var arrangeras EM 2021?

Fotboll i hörnaVanligtvis arrangeras EM av en nation men i några fall har värdskapet delas av två länder som till exempel Belgien/Nederländerna och Polen/Ukraina. Men nytt för i år är att det inte bara är ett land som anordnar tävlingarna utan hela 12 länder är med och delar på evenemanget. Många av länderna som ansökte om att få arrangera fick inte vara med. Bland annat Sverige som ställde upp med Friends Arena men fick alltså inte anordna någon match.

Spelen kommer som sagt att hållas i 12 länder och vara utspridda över hela europa med Danmark som representant för Norden. Här är dom 12 länder och städer där EM 2021 kommer att spelas i sommar.

  • Grupp A spelas i Rom, Italien och Baku, Azerbajdzjan
  • Grupp B spelas i Sankt Petersburg, Ryssland och Köpenhamn, Danmark
  • Grupp C spelas i Amsterdam, Nederländerna och Bukarest, Rumänien
  • Grupp D spelas i London, England och Glasgow, Skottland
  • Grupp E spelas i Bilbao, Spanien och Dublin, Irland
  • Grupp F spelas i München, Tyskland och Budapest, Ungern

Finalen i EM kommer att hållas på den gigantiska arenan Webley stadium i London som tar 90 000 åskådare. Det kommer alltså bli en rejäl folkfest om det är möjligt att spela finalen med publik i sommar. Läs mer om arrangörsorterna här.

Vilka är favoriterna?

Vem är det som vinner mästerskapen 2021? Det är det nog många som har åsikter om, både privatpersoner och proffstyckare. Men ser man på oddsen hos i princip alla stora bettingbolag är det solklart vilket lag som vinner. Det är England som blir europamästare i år. Laget har imponerat och är mångas favorit. Det gör att oddsen blir låga. Även Belgien, Nederländerna, Tyskland, Spanien och Frankrike har låga odds.

Vill man satsa på högoddsare finns det flera lag att välja på. Långt ner på vinnar-tippar-listan hos många av de stora bolagen ligger till exempel länder som Finland, Ungern och Skottland . När det gäller vårt eget Sverige ligger vi hos de flesta bettingbolagen någonstans i mitten på listan men med ganska höga odds. Allra högst odds har de flesta för Nordmakedonien där vissa har ett odds som ger över 500 gånger de satsade pengarna.

Tänk på att alltid jämföra odds mellan bolagen innan du spelar.

Så kan du betta på europamästerskapen

Självklart kommer alla stora spelbolag erbjuda betting i EM-mästerskapet även om det kanske blir utan publik. Utöver finalen kommer du ha 50 matcher som du kommer kunna satsa pengar på. Det kan både vara vilket lag som vinner matchen men även vilket resultat som matchen får. Dessutom erbjuder många möjligheter att spela på gruppvinnare och andra typer av spel.

De vanligaste betting-möjligheterna hos spelbolagen

Spelbolagen blir allt mer kreativa på vilka spel och betting som erbjuds. Men det finns fortfarande spel som är betydligt populärare än andra. När det gäller mästerskap så är det förstås den totala vinnaren som är bland det mest populära spelen. Andra populära spel är till exempel vinnare av gruppen men även vinnare av enskilda matcher inom gruppen.

När det gäller spel som inte handlar om själva matchvinnare är skytteligan väldigt populär. Här gäller det att pricka in vem som kommer göra flest mål under EM 2021. Men det gäller att tänka till om du vill betta i det här spelet. Om du väljer den bästa spelaren utan att titta på själva laget finns risken att du förlorar dina spelade pengar. För hur bra målgörare personen än är spelar det ingen roll om laget åker ut tidigt i turneringen. Det gäller alltså att satsa både på en målgörare som även tillhör ett lag som kan komma långt.

Andra möjligheter att spela på EM 2021

Många spelbolag kommer förmodligen att erbjuda även lite mer udda möjligheter till betting. Här sinar sällan kreativiteten utan det går ofta att spela på det mesta. Några inte helt ovanliga men lite udda spel är till exempel möjligheten att spela på hörnor. Här krävs det stor kunskap om lagen och spelet.

Andra lite udda spel är att betta på antalet kort under en match. I det här spelet är det inte själva laget man måste hålla koll på utan vilka spelare som är med i laget. Finns det till exempel en bråkstake i laget som alltid drar på sig ett rött kort? Ja, då kanske det här spelet är något att satsa pengar på.

Det kommer alltså med största sannolikhet finnas många möjligheter att spela och betta på EM 2021 i sommar. Men tänk på att välja bolag med omsorg. Till exempel att dom har en spellicens men även jämföra välkomstbonusar.