I och med den nya spelregleringen som infördes 1 januari 2019 fick spelbranschen en rad nya regler. Alla spelbolag som ville vara aktiva på den svenska marknaden var tvungen att skaffa en licens samt följa ett strikt regelverk. I det regelverket finns bland att en reglering av vilka bonusar man får betala ut till kunderna.

Vad är en bonus?

De flesta spelbolag erbjuder någon form av bonus till nya spelare. Det betyder att kunden får något extra, till exempel mer pengar att spela för. Läs mer om när och hur man får erbjuda en bonus längre ner på sidan.

Vanliga bonustyper

Den absolut vanligaste bonustypen är procentbonusen. Det innebär att spelbolaget ger dig en bonus på en viss procent av din insättning. Är bonusen 100% och du sätter in 100 kronor kommer bolaget ge dig 100 kronor i bonus.

Andra vanliga bonus är till exempel gratisspel eller att spelbolaget ökar oddsen på ett visst spel.

Krav för bonusen

Vanligtvis ingår någon form av krav för bonusen. Det vanligaste är att bonusen ska omsättas ett visst antal gånger innan den får tas ut. Ibland kan kravet vara så högt som 10 gånger bonusen.

Ett annat vanligt krav är ett minimiodds. Det betyder att spelet du spelar på måste ha ett högre odds än minimioddset för att bonusen ska gälla.

Det säger lagstiftningen om bonusar till spelare

Ett spelbolag kan enbart erbjuda en bonus till en spelare. Även om spelbolaget har flera olika varumärken. Det spelar heller ingen roll hur många konton som kunden har.

Bonusen ska dessutom vara tydligt beskriven och det ska enkelt gå att förstå den. Den ska dessutom erbjudas alla spelare till samma villkor.

Utbetalningen av bonusen ska så snart villkoren är uppfyllda för den.

Sveriges bästa bonusar

Vill du hitta Sveriges bästa bonusar inom betting- oddsspel? Tippat.se listar bästa odds- och bettingbonusar från alla seriösa spelbolag.