Känner du dig manad att prova på esport betting? Då är det här perfekt läsning för dig. Scrolla vidare på sidan för att bilda dig en uppfattning om vad du borde ta hänsyn till innan du sätter igång med att spela. Artikeln kan sammanfattas i tre delar: din säkerhet, val av spelsajt och ansvarsfullt spelande.

e-gamingTa din säkerhet på allvar

SSL-skydd, kryptering och brandvägg är samtliga nyckelord i bettingsidornas arbete att skydda sina medlemmar. I Sverige är det Spelinspektionens uppgift att se till att svenska spelsidor följer den standard som krävs för att garantera en säker miljö att spela i. Därför rekommenderas att registrera sig hos svensklicenssierade och verifierade spelbolag.

Det är även en rad andra punkter du borde titta på när du spanar efter säkra bettingalternativ. Något som har hög prio är vilka betalningsmetoder som finns tillgängliga. Du vill undvika att låta ett skumt företag hålla i dina pengar. Håll dig därför till bekräftat pålitliga betalningssätt: Visa, Mastercard, Trustly, Swish, PayPal, Skrill med flera.

Var selektiv i ditt val av bettingsida

Studera urvalet av bettingsidor och fråga dig själv om de har det du söker. Konkurrensen på svenska spelmarknaden är knallhård vilket så klart gör det svårare att bestämma sig. Framför allt ska det gå att betta på e-sport, och då mer än ett spel. Det finns en övervägande risk att du tröttnar om utbudet av esporter är allt för snålt. En bas med CS:GO, League of Legends och Dota 2 är tillräckligt för att alltid ha matcher att satsa på. Ett tips är att ta tillvara på alla informationsportaler (bland annat Esportbets.se) som gör ett utmärkt arbete med att samla bettingsidor samt ge en introduktion till esport betting. Tiden du sparar på att utnyttja sådana tjänster är ovärderlig.

Live-betting plus live-streaming är en intressant kombination som gör spelandet mer dynamiskt och öppnar upp för fler vinstmöjligheter. Tyvärr är det endast några få spelsidor som låter dig att se matcher samtidigt som du bettar. Men som tur är kan livebetting på egen hand höja din spelupplevelse avsevärt.

Inse när det är dags för paus

Sista delen i den här manualen avhandlar ansvarsfullt spelande. Begreppet syftar på att du ska använda sunt förnuft när du spelar. Satsa inte mer än du har råd att bli av med och sätt gränser för att förebygga spelberoende. Tack vare insatser från Spelinspektionen har det blivit lättare för spelare att ha uppsikt över sin spelaktivitet. Numera är det lag på att bettingsidor måste erbjuda funktionerna Självtest, Spelgränser och Spelpaus som alla är tänkta att motarbeta spelmissbruk.