Kvarskatt eller restskatt får du när du inte har betalat in tillräckligt med skatt under året. Det kan bland annat bero på att din arbetsgivare använder en felaktig skattetabell för dig eller att du är egen företagare och dragit in mer pengar än du betalat in i preliminärskatt.

Hur mycket kvarskatt ska jag betala?

Kvarskatt eller underskott av slutlig skatt som det också heter är det beloppet som du har betalat för lite i skatt och som du måste betala in till Skatteverket. Beloppet hittar du i ditt slutskattebesked.

Så här kan du betala in din kvarskatt 2020

Du kan när som helst betala din kvarskatt genom att föra över pengar till ditt skattekonto. Betalar du in i förväg slipper du dessutom den låga kostnadsränta som påförs beloppet. Betalar du in försent kommer du få betala en högre ränta.

Betala in restskatten med bankgiro

Du kan göra en inbetalning av kvarskatten till Skatteverkets bankgiro. Du behöver då skapa ett unikt OCR-nummer så pengarna kommer in på rätt Skattekonto.

Betala in restskatten med Swish

swish

Sedan 2018 finns det möjlighet att betala kvarskatten med Swish. Den här metoden är dock begränsad till maximalt 15 000 kronor per dygn. För använda tjänsten måste du ha en bank som är kopplad till Swish.

När ska kvarskatten vara betald 2020?

Får du ditt skattebesked i augusti 2020 så måste din underskott av slutlig skatt vara betald 12 november 2020. Får du skattebeskedet i december måste kvarskatten vara inbetald senast 12 mars 2021.

Om jag får tillbaka pengar på skatten?

Om du får tillbaka pengarna på skatten så kan du få skatteåterbäringen redan i april.